Integritetspolicy och användning av cookies hos CasinoTopp

Sist Oppdatert: 9.11.2018 – Skrevet av Martina Lundin

9/10

CasinoTopp, även omnämnt som «vi» och «oss» i denna integritetspolicy, är noga med att behandla personuppgifter om våra besökare («dig») med omsorg och enligt gällande personuppgiftslagar.

CasinoTopp är en oberoende användarportal med objektiva omdömen och recensioner av online-casinon.

Syftet med denna integritetspolicy är att förklara när, varför och hur vi behandlar dina personuppgifter. Policyn informerar också om vilka lagstadgade rättigheter du har.

Innehåll

  1. Vem är ansvarig för hur dina personuppgifter behandlas?
  2. Vilken typ av personuppgifter behandlar vi?
  3. Vad använder vi dina personuppgifter till?
  4. Vem delar vi informationen om dig med?
  5. Internationella överföringar
  6. DM – Direkt marknadsföring
  7. Hur länge sparar vi personuppgifterna?
  8. Vilka lagstadgade rättigheter har du?
  9. Cookiepolicy

1. Vem är ansvarig för hur dina personuppgifter behandlas?

Det är CasinoTopp med registrerad adress på Malta som är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter samt hur och varför dina uppgifter behandlas.

2. Vilken typ av personuppgifter behandlar vi?

CasinoTopp kan behandla följande personuppgifter om dig:

  • Fullständigt namn
  • Födelsedatum
  • E-postadress
  • Lösenord
  • IP-adress
  • Lokaliseringsuppgifter
  • Din användning av hemsidan
  • Kön
  • Ålder
  • Yrke
  • Personlige preferenser

3. Vad använder vi dina personuppgifter till?

Det är när du använder våra hemsidor som www.casinotopp.net inhämtar information om dig. Vi använder dina personuppgifter till:

  • att skicka ut mail om relevanta produkter och tjänster.
  • att analysera information i våra databaser och system för att optimera sättet vi bedriver vår verksamhet på. Detta för att kunna ge dig bättre service, och inte minst en bättre upplevelse av våra hemsidor.
  • att förbättra marknadsföringen från oss och göra den mer målinriktad.
  • att uppfylla våra legitima intressen eller juridiska förpliktelser. Vi kommer dock enbart behandla dina personuppgifter enligt beskrivningen i punkt 3 av denna integritetspolicy, och annars endast när vi är hundra procent säkra på att du har givit ditt samtycke till att vi kan använda informationen om dig på de sätt vi nämner i denna integritetspolicy, eller att vår användning av dina uppgifter är nödvändig för att förbättra våra produkter och tjänster, till exempel för att genomföra analyser av våra databaser.

4. Vem delar vi informationen om dig med?

Vi samarbetar med flera tredjepartsföretag för att kunna erbjuda en så bra tjänst som möjligt. En del av dessa tredjepartsföretag kan ibland behöva få tillgång till dina personuppgifter. Alla tredjepartsföretag vi samarbetar med behandlar dina personuppgifter på samma sätt som vi.

  • Vår e-postapplikationsleverantör The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, som behandlar dina personuppgifter för vår räkning.
  • Vår analysleverantör Google, som behandlar personuppgifter för sina egna syften. Se punkt 9 om cookies för att ta reda på hur du kan förhindra att analysleverantörer får tillgång till dina personuppgifter.
  • Databehandlare eller serviceleverantörer som behandlar personuppgifter efter våra önskemål och instruktioner.

5. Internationella överföringar

Denna punkt innebär att personuppgifter om dig kan överföras till länder utanför EU, något som endast sker om något av de nämnda tredjepartsföretagen i punkt 4 håller till i ett land utanför EU. Vi kan också dela dina personuppgifter om vi får en rättslig eller juridisk förfrågan från en rättsinstans utanför EU. Vi kommer däremot alltid att kontrollera sådana förfrågningar noga innan vi lämnar ut några personuppgifter.

Du har din fulla rätt att be oss om ytterligare information gällande detta. Se punkt 8 och ta kontakt om du vill ha mer information.

6. DM – Direkt marknadsföring

Vi använder dina personuppgifter för att skicka relevant information och marknadsföring till dig, när du har godkänt detta. Det kan handla om ett bra erbjudande från online-casinon eller sportsbooks – via mail eller som målinriktad reklam på internet.

Vid en del tillfällen kommer behandlingen av dina personuppgifter i reklamsyfte vara baserad på våra legitima intressen (se punkt 3), men endast efter ditt eget samtycke.
Du kan när som helst och utan anledning tacka nej till vidare marknadsföring från oss. Du hittar en avregistreringslänk i alla utskick vi skickar till dig. Du kan också ta direkt kontakt med oss om du inte vill ta emot några bra erbjudanden och relevant information (se punkt 8).

Vi är noga med att inte överdriva antalet utskick, och väljer endast ut sådant vi tror att du kan tänkas vara intresserad av.

7. Hur länge sparar vi personuppgifterna?

Vi kommer endast att spara dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som nämns i punkt 3 i denna integritetspolicy. Vid en del tillfällen sparar vi dina personuppgifter under en viss period för att uppfylla juridiska, skattemässiga eller räkenskapsmässiga krav.

Vår datalagringspolicy för personuppgifter vi sparat ser till att vi antingen raderar eller anonymiserar personuppgifter så fort vi inte längre har behov av dem.

8. Vilka lagstadgade rättigheter har du?

Du har ett antal lagstadgade rättigheter när det gäller behandling av dina personuppgifter. Du hittar närmare information om dessa rättigheter nedan.
Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta oss på [email protected]
Detta kan du be oss om:

Tillgång

  • att bekräfta hur vi behandlar dina personuppgifter.
  • att vi ger dig en kopia av de uppgifter vi har om dig.
  • att ge dig ytterligare information om vilka personuppgifter vi sparat, vad vi använder dem till, vilka vi delar dem med och hur länge vi kommer att behålla dem. Du kan också be om information om hur du kan framföra klagomål på var vi har inhämtat dina personuppgifter.

Rättning

  • att rätta felaktiga personuppgifter. 
Var uppmärksam på att vi kan försöka att bekräfta att uppgifterna är korrekta innan vi rättar dem.

Radering

  • att radera dina personuppgifter om de inte behövs till det ändamål de inhämtades för, eller för att du har tagit tillbaka ditt samtycke. Du kan också be oss att radera uppgifter som har blivit felaktigt behandlade eller för att uppfylla en juridisk förpliktelse.

Var uppmärksam på att vi inte måste radera dina personuppgifter om behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att uppfylla en juridisk förpliktelse eller för att säkra eller försvara juridiska krav.

Begränsning

  • att begränsa dina personuppgifter, det vill säga att endast spara och inte använda oss av dina personuppgifter. Men bara om:
  • det finns tvivel om personuppgifternas riktighet.
  • de inte får behandlas, men du inte vill att de raderas eller att de inte längre behövs i det syfte som de inhämtades för, men vi fortsatt behöver dem för att säkra eller försvara juridiska krav, eller att du har använt din rätt att protestera och vi väntar på besked om hur vi ska gå vidare.

Vi kan fortsätta att använda dina personuppgifter efter en förfrågan om begränsning om:

  • du har givit oss ditt samtycke
  • för att säkra eller försvara juridiska krav
  • för att försvara en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter

Överföring

  • att ge dig dina personuppgifter i ett vanligt förekommande och strukturerat format som är läsbart på en dator. Du kan också be oss om att skicka dina personuppgifter direkt till någon annan behandlingsansvarig, men enbart om:
  • behandlingen är baserad på ditt samtycke och utförs automatiserat.

Protest

Du har full rätt att protestera mot all behandling av dina personuppgifter om du anser att dina grundläggande rättigheter väger tyngre än våra legitima intressen.
Internationella överföringar Du har full rätt att be oss om en kopia av eller en hänvisning till skyddet av dina personuppgifter när de skickas utanför EU/EES. Vi kan dölja vissa upplysningar i dessa dokument av kommersiella känslighetsskäl.

Tillsynsmyndighet

Du har full rätt att klaga till ansvarig lokal tillsynsmyndighet om du inte är nöjd med vår behandling av dina personuppgifter. Men vi hoppas ändå att du kontaktar oss först, så att vi tillsammans kan lösa problemet.

9. Cookiepolicy

Vi använder oss av cookies för att du ska få tillgång till ett komplett utbud av funktioner när du besöker våra hemsidor. På så sätt kan vi komma ihåg dina preferenser och erbjuda dig en enklare och bättre användarupplevelse.

Vad är cookies?

Cookies är enkelt förklarat en liten datafil som lagras i din dator, surfplatta eller mobiltelefon när du besöker vår hemsida. Den gör att hemsidan kan komma ihåg vem du är och vilka preferenser du har, som till exempel inloggningsinformation, språk och andra preferenser under en viss period, så att du slipper att ange informationen varje gång du besöker hemsidan.

Alternativ

Genom att använda vår hemsida samtycker du till användning av och lagring av cookies på din enhet. Du kan besöka en del av våra hemsidor utan cookies, men en några delar av hemsidan kommer inte att fungera optimalt utan cookies. Det kan också ta mer tid att navigera från en sida till en annan.

Du kan inaktivera cookies under systeminställningarna på din webbläsare om du inte vill att de ska användas. Du kan också när som helst radera sparade cookies manuellt. Men kom ihåg att detta kan påverka både hemsidans funktionalitet och din användarupplevelse.

Kategorier

Vi använder cookies av olika anledningar och med olika funktioner.

  • En del cookies är tekniskt nödvändiga.
  • En del cookies sparas och används under en viss period.
  • En del cookies placeras och lagras av oss eller ett tredjepartsföretag.

Tekniskt nödvändiga och icke nödvändiga cookies
Dessa cookies är nödvändiga för att hemsidan och funktionerna på hemsidan ska fungera korrekt. Alla cookies placeras automatiskt på din enhet när du besöker hemsidan eller en viss funktion. Detta sker inte om du har stängt av cookies under din webbläsares systeminställningar.

Vi använder också cookies som inte är tekniskt nödvändiga på vår hemsida. Detta för att kunna erbjuda bättre service och ge dig en bättre användarupplevelse på våra hemsidor.
Vi använder också cookies som bara är nödvändiga så länge du befinner dig på hemsidan. De kallas för tillfälliga cookies. De raderas eller slutar fungera så fort du lämnar hemsidan. Tillfälliga cookies håller bland annat reda på specifik information medan du är inne på hemsidan.

Permanenta cookies

Cookies som till exempel känner igen dig när du besöker hemsidan sparas under en längre period. De gör så att du slipper ställa in inställningar som språk och andra preferenser varje gång du besöker hemsidan. Permanenta cookies raderas automatiskt efter att en viss tid har passerat.

Flow-cookies

Cookies som vi använder för kommunikation mellan våra interna servrar kallas vi för Flow-cookies. De fungerar som tillfälliga cookies som sparas på din enhet när du besöker hemsidan, men försvinner när du lämnar den.

Tredjepartscookies

Tredjepartscookies lagras och används av andra företag eller hemsidor, till exempel analysverktyg. En del externa leverantörer kan också använda sig av cookies för att till exempel visa annonser eller integrerat innehåll från sociala nätverk.

Cookies för hemsidesanalys och räckviddsmätning

Vi använder oss av Google Analytics från Google Inc. vid våra analyser. Google Analytics använder cookies för att identifiera användningsfrekvensen för några delar av vår hemsida och för att identifiera besökarnas preferenser. Information om din användning av hemsidan, inklusive IP-adress, lagras på en Google-server i USA. Google använder bland annat informationen för att sammanställa rapporter om aktiviteten på hemsidan åt oss. Google kan också under vissa omständigheter överföra denna information till tredje part om det är lagstadgat eller om tredje part behandlar informationen åt Google.

Du kan när som helst inaktivera Google Analytics genom att använda ett webbläsartillägg om du inte vill att hemsidesanalysen ska genomföras. Du kan ladda ned tillägget här.

Tillägget sparar avregistreringsinformation på din enhet för inaktivering av Google Anaytics.

  • Editor Rating
  • Rated 4.5 stars
  • 80%

  • Casino Expert
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 7.03.2019